Pravilno odlaganje odpadkov v zabojnike v času epidemije

Obvestila za občane |

16.03.2020

Spoštovani občani!

Komunala Nova Gorica želi v času epidemije  prispevati k zmanjšanju možnosti širjenja korona virusa.

V družbi  že dlje časa opažamo, da občani na določenih lokacijah odlagajo določene vrste odpadkov poleg ustreznih zabojnikov namesto, da bi jih odložili vanje. To se  večkrat dogaja tudi v primeru, da so slednji prazni. 

Pozivamo vse občane, da so v tem obdobju še posebej pozorni na pravilno odlaganje odpadkov v ustrezne zabojnike.  Odpadkov ne puščajte  poleg zabojnikov, niti v vrečkah.  V primeru prenapolnjenih zabojnikov vas naprošamo, da z odložitvijo odpadkov počakate do naslednjega praznjenja in jih nato ustrezno odložite.

Zaradi nepravilno odloženih odpadkov izven zabojnikov prihaja do večje možnosti nepotrebnega stika s strani ljudi in živali in s tem do večje možnosti  prenosa okužb.  Želimo zaščititi tudi svoje zaposlene,  ki  morajo nepravilno odložene odpadke največkrat ročno pobrati. S tem so kljub  uporabi zaščitne opreme po nepotrebnem izpostavljeni virom okužb.

Le z vašim sodelovanjem in razumevanjem bomo lahko zaposleni še naprej skrbeli za nemoten odvoz odpadkov v tem občutljivem času.

Hvala za sodelovanje in razumevanje.

 

Komunala Nova Gorica d.d.

Cesta 25. Junija 1 5000 Nova Gorica

+386 (0)5 33 55 300

Dežurstvo za vzdrževanje površin, vzdrževanje objektov je urejeno preko telefonske številke

031 712 100

Povpraševanje