Praznik vrtnic

Obvestila za občane |

12.05.2007

V sklopu festivala vrtnic , ki je potekal 12.in 13.maja v Novi Gorici so obiskovalci za najlepši nasad vrtnic izbrali nasad debelnih vrtnic sorte Rotilia. Nasad je nanizan ob pešpoti med Erjavčevo ulico in promenado na Bevkovem trgu.


Nasad je bil urejen leta 2002 v času prireditve »Praznik vrtnic« . Predlog in lokacijo zasaditve je izvedla Komunala N.Gorica d.d.v dogovoru z Turističnim društvom Nova Gorica, investirala pa ga je Mestna občina Nova Gorica.

Vrtnice RotiliaVrtnice Rotilia so vrtnice karminastordeče barve z bleščečimi listi. Cvetejo od pomladi do pozne jeseni. V nasadu je lahko uporabna kot grmasta, ki doseže višino 60 cm in širino 50 cm ali debelna.

Debelna vrtnica je poseben način vzgoje vrtnic. Rastlina ima obliko drevesa in nastane tako, da na primerno podlago-šipek, cepijo že obstoječe hibride vrtnic. Visoke so od 60-150 cm.

Vrtnica je primerna tako za mestne nasade kot privatne vrtove, ker Vrtnice Rotilia potrebuje malo nege. Primerna je tudi za ljubitelje ekološkega vrtnarjenja zaradi minimalnega škropljenja s kemičnimi sredstvi.


Vrtnice Rotilia je vzgojil Kordes iz Nemčije. Leta 2000 je vrtnica dobila zlato priznanje, leta 2002 pa je dobila priznanje ADR, kar pomeni, da je bila v postopku testiranja, priznana kot najbolj odporna vrtnica. Večkrat je bila nagrajena tudi na mednarodnih razstavah po Evropi.

Komunala Nova Gorica d.d.

Cesta 25. Junija 1 5000 Nova Gorica

+386 (0)5 33 55 300

Dežurstvo za vzdrževanje površin, vzdrževanje objektov je urejeno preko telefonske številke

031 712 100

Povpraševanje